Απαγόρευση ομαδικών αθλητικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων προσώπων κάτω των 18 ετών!

30-11-2020 11:47

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που αποφασίστηκαν για την αναχαίτιση της διασποράς της πανδημίας, και με στόχο τον περιορισμό των συναθροίσεων παιδιών σε εξωσχολικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το Διάταγμα του Υπουργού Υγείας, αναστέλλονται από σήμερα όλες οι αθλητικές και κοινωνικές δραστηριότητες ατόμων κάτω των 18 ετών σε όλες τις Επαρχίες.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο αφορά τις πιο κάτω δραστηριότητες:

–       Ομαδικά αθλήματα, όπως ποδόσφαιρο, καλαθόσφαιρα, χειροσφαίριση, βόλεϊ, φούτσαλ, κοκ,

–       Κολύμπι σε κολυμβητήρια,

–       Πολεμικές τέχνες,

–       Χορός,

–       Θέατρο,

–       Μαθήματα τέχνης,

–       Ομαδικά μαθήματα μουσικών οργάνων ή φωνητικής, και

–       Χορωδία.

Διευκρινίζεται ότι στις περιπτώσεις όπου η εκγύμναση ή η εξάσκηση γίνεται ατομικά, δηλαδή στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται μόνο το παιδί και ο εκπαιδευτής του, η δραστηριότητα μπορεί να πραγματοποιείται τηρουμένων όλων των άλλων μέτρων και κατευθυντήριων οδηγιών που ισχύουν για κάθε περίπτωση.

Για παράδειγμα, εάν ένα παιδί κάνει μάθημα μπαλέτου ατομικά, μπορεί να κάνει εξάσκηση σε σχολή χορού με τον/την δάσκαλο/δασκάλα του, νοουμένου ότι δεν θα υπάρχουν ταυτόχρονα στον χώρο άλλα άτομα και ότι τηρούνται τα σχετικά πρωτόκολλα.

Επιπλέον, εάν ένα παιδί διδάσκεται κιθάρα, το μάθημα μπορεί να παραδίδεται διασφαλίζοντας ότι το παιδί θα είναι στην αίθουσα μόνο του με τον εκπαιδευτικό του, και νοουμένου ότι τηρούνται τα υπόλοιπα μέτρα, όπως είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας από τον εκπαιδευτικό και το παιδί άνω των 12 ετών, η ατομική υγιεινή και η καθαριότητα του χώρου, κοκ.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με τα αθλήματα, θα ακολουθήσει διευκρινιστική ανακοίνωση από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού.